Highland Park Danevirke

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Pressemeddelse:
Highland Park præsenterer nu en fjerde whisky i den lokale serie af single cask-whiskyer, der er skabt specielt til Danmark og danske whiskyentusiaster. Whiskyserien blev lanceret i efteråret med de tre whiskyer Gorm den Gamle, Thyra Danebod og Harald Blåtand, men efter stor efterspørgsel har Highland Park valgt at udvide serien med single cask-whiskyen Danevirke.
 
De fire flasker er til ære for danske fans af Highland Park. Det skotske destilleri valgte Gorm den Gamle, Thyra Danebod og Harald Blåtand som inspiration, fordi de på hver deres måde har sat præg på Danmark. Danevirke binder Danmarkshistorien – og whiskyserien – sammen som et nationalt fortidsminde, hvis historie strækker sig helt fra opførslen i år 400-500 over Gorm, Thyra og Haralds tid til 1864, hvor fæstningen sidste gang var i brug i den anden slesvigske krig.
 
Danevirke var en fæstning, der blev opført til at forsvare Danmark på Jyllands smalleste sted omkring 40 km syd for den nuværende dansk-tyske grænse. Fra fæstningens opførsel frem til 1864 blev den udbygget, forbedret og ændret flere gange, og i dag kan man stadig finde rester rundt om i Slesvig-Holsten.
 
Ligesom Harald Blåtand, Thyra Danebod og Gorm den Gamle er Danevirke også fremstillet i et begrænset antal. De tre første whiskyer i serien er i butikkerne nu, mens Danevirke først kommer i handlen til juni.

Om Danevirke-whiskyen
 
En fæstning skal være stærk og udfordrende, så Highland Park har skabt Danevirke netop sådan med en alkoholprocent på hele 64,5 procent. Danevirke er en fyldig whisky, der kræver tid at nyde og udforske.
 
Danevirke har smagsnoter af egetræ. Træsorten blev flere steder brugt til konstruktionen af fæstningen. Whiskyen dufter komplekst af krydderi, rosiner, kaffe, dadler og kandiserede æbler.


Danevirke er modnet på et 250 liter stort sherry-fad af europæisk egetræ, som har givet en intens smag af tørre frugter, mokka og et strejf af karamel. Whiskyens krydrede og røgede noter skal lede tankerne hen på fæstningens fortid med bål, tobak og soldater.

Det store fad er et first fill europæisk hogshead-fad, og whiskyens 12 år i fadet har sikret en lang finish. Tørven kommer til sin ret i finishen, og honningens sødme breder sig fra forrest til midt på tungen, mens de let bitre egetræsnoter rammer tungen bagerst.

Noter:
Farve: Ravgylden

Aroma: Kompleks med krydderi, rosiner, kaffe, dadler og kandiserede æbler

Smag: Krydret, flygtig røg, tørrede frugter med strejf af karamel og mokka

Finish: Lang, sød og let bitter

Alder: 12 år

Fadnummer: #4612

Fadtype: First fill europæisk hogshead-fad

Antal flasker: 318

Pris: DKK 795.
 
Danevirke forhandles i den dansk-tyske grænsehandel fra juni.

Log-på for at kommentere