Forespørgsel til kyndige om US Rye Whiskey. Sonoma

More
9 years 4 months ago #31983 by mofopupa
Kære whisky freaks,

Fra Parcel Force // GLS er der i dag landet en forsendelse på fire flasker fra Speciality Drinks Ltd, som er ejer af web shop The Whisky Exchange.

Forsendelsen indeholdt:

1 flaske Longrow 18 yo, 46 %
1 flaske Stagg jr. Bourbon, NAS, 67,2 %

og endelig bestilt sammen med en kollega

2 flasker Sonoma County Rye, NAS, 48 %

For denne rye er pr. flaske betalt GBP 69,95 med tillæg af forsendelse GBP 4 og med tillæg af DK spiritusafgift DKK 50,50. Dette svarer for denne rye til en anskaffelsespris på DKK 748,79 pr. flaske.

Og nu til min forespørgsel:

Sonoma County Rye er produceret af:

Sonoma County Distilling Company
5625 State Farm Drive, Unit 18
Rohnert Park
CA 94928

Etiket indeholder på forside følgende information:

Sonoma County Rye
70 cl.
Pot distilled from grain
Alc. 48 % by volume (96 proof)

Etiket på bagsiden indeholder følgende:

Sonoma County Rye

Product of 1512 Spirits

Distilled & Bottled
In Sonoma County
California, USA
By 1512 Spirits

Imported by

La Maison du whisky
8-10 Rue Gustave Eiffel
92110 Clichy, France

Alc. 48 % by volume (96 proof)

På web site for Sonoma County Distilling Company er det oplyst, at indhold af flasken er produceret alene ved anvendelse af rug, hvoraf en del besstår af maltet rug.

Web site indeholder ikke nøjagtig specifikke oplysninger om lagring.

Web site for The Whisky Exchange oplyser “frimodigt” at produktet udgør en “Straight Rye Whiskey”

Man bemærker at etiket på flasken ikke indeholder ordet ”whiskey”

Og så mit spørgsmål:

Er

Sonoma County Rye

en whiskey??????????????????


Mange hilsner


mofopupa

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #31986 by Macdeffe
Ja, det er en whisky

Det er en fejl at TWE kalder det en straight whisky, Sonomas produkter opfylder ikke disse krav så vidt jeg ved

Betegnelsen "rye" er i USA ensbetydende med at vi befinder os i katagorien "whisky"

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #32000 by mofopupa
Kære Steffen,

Jeg takker for svaret.

Sonoma Distilling Company anfører på web site følgende:

“sonoma rye whiskey
Our cornerstone spirit, Sonoma Rye Whiskey, starts with
a unique, 100% rye mashbill, relying on traditional tech-
niques like direct-fire alembic stills and hand separation,
overseeing production from grain to glass. Aged in new
charred American oak barrels and finished in old wood,
this whiskey features hints of vanilla, allspice, and white
pepper. The final product is the result of the hard work
of our intelligent, dedicated team who proudly ignore mo-
dern trends in the pursuit of a new legacy steeped in the
old ways here at Sonoma County Distilling Company.

This is California Rye Whiskey.”

Det fremgår at tekst, at produktet er lagret på såvel nye
som gamle fade. Lagring på gamle fade (tidligere brugte?)
er i strid med de amerikanske regulativer for ”straight
whiskey”.

Dersom produktet yderligere er lagret under to år, så
er der ingen adgang til at betegne produktet som ”straight
rye whiskey”.

Så vidt jeg kan læse mig til, så er ordet ”whiskey” i USA
ikke (i modsætning til mange andre lande) et produkt, som
er beskyttet af særlige krav.

Det kan dog undre, at selskabet på label ikke benytter ordet
”Whiskey” overhovedet. Jeg har tirsdag den 18. november
sendt en mail til selskabet med høflig forespørgsel. Svar er
dog udeblevet.

Summa summarum:

Jeg er enig med dig Steffen og jeg takker for svaret.

hilsen

mofopupa

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago - 9 years 4 months ago #32001 by Macdeffe

Det fremgår at tekst, at produktet er lagret på såvel nye
som gamle fade. Lagring på gamle fade (tidligere brugte?)
er i strid med de amerikanske regulativer for ”straight
whiskey”.


Både og

I det her tilfælde er det en finish. Hvis den whisky der får en finish allerede har opfyldt visse krav, f.eks "bourbon", "rye" eller "straight rye", så er det stadigvæk en "bourbon", "rye" eller "straight rye" efter det har fået en finish

Både en rye whisky og en straight rye whisky skal lagres på nye "charred" eg. For at man må bruge betegnelsen "straight" skal whiskyen være mindts 2 år gammel

Så Sonoma's whisky er en rye selvom den har fået en finish. Havde den været 2 år på de nye fade inden den fik en finish, så kunne de have kaldt den en straight rye

Så vidt jeg kan læse mig til, så er ordet ”whiskey” i USA
ikke (i modsætning til mange andre lande) et produkt, som
er beskyttet af særlige krav.


Der er også krav til hvad man må kalde "whisky" i USA. De er bare anderledes end de er i andre lande. Hovedkravet er at whisky skal være lavet af en kornsort af en eller slags. Ellers kommer de fleste yderligere krav til produkterne i de diverse underkatagorier der findes. Den største forskel er nok den amerikanske definition af "blended whisky" der er markant anderledes end det som f.eks skotterne kalder en blend. De to produkter har simpelthen ikke noget tilfælles. En malt whisky lavet i USA er ikke det samme som en malt whisky lavet i Skotland. Det er simpelthen to helt forskellige ting. At malt whisky også skal ligges på nye fade gør faktisk at man ikke kan producere whisky i USA kopieret efter den måde man gør i Skotland og så kalde det malt whisky :-)

Hvor man i Skotland bruger katagorier som blend, grain og malt whisky er der i USA whiskykatagorier som "corn", "bourbon", "rye", "straight" og "Bottled in Bond"

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/
Last edit: 9 years 4 months ago by Macdeffe.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #32019 by mofopupa
Kære Steffen,

Jeg takker for dine kommentarer om supplerende lagring i brugte fade som finish til egentlig fad lagring.

Hilsen

mofopupa

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.249 seconds