- Posts: 69
- Thank you received: 0
Stauning Whisky - Salg af de første flasker
Der er vist noget med at Ørbæk bryggeriet også vil lave whisky. Men om de er gået i gang ved jeg ikke.
Derudover er der det bornholmske projekt som er over tre år gammelt (se beskrivelse i sidste forrige nummer af Malten)
Det giver så 4 Danske destillerier... Ikke lige Skotske forhold, men mere end Irland
Peter
Njah, der er vist også noget i gang på Troldhede Mikrobryggeri - i hvert fald fortalte de om deres planer på sidste års ølmesse, hvor de også fremviste (fake) demo flasker.
De havde vist også planer om at sælge en 3 år til omkring en tusse. Mener at de både ville lave en malt og en rye. Men på deres hjemme side nævnes ikke noget om alt dette - så måske har de droppet det igen.
Mvh
Jan
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jens-Erik
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvorfor?Hvad angår antallet af destillerier, så kommer der snart et mere. Jeg har et projekt i gang i Midtjylland
Venlig hilsen
Kurt "Towle"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
. I øvrigt det først i Danmark, som er bygget specielt til whiskyproduktion.
Jens-Erik
Stauning folkene har jo købt og ombygget bygninger til at lave whisky destilleri i, så helt det første er det vel ikke.
Men held og lykke med det, glæder mig til at høre mere.
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jens-Erik
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg forstår dog ikke hvorfor det er så helvedes interessant at starte mikrodestillerier i alle andre lande end netop Skotland. Det er plagiat og tilfører næppe branchen noget nyt. Og dog ... underlige røgninger, spektakulære fade og andet gøgl vil helt sikkert afvige fra den traditionelle whisky, men så er det vel ikke whisky længere?
Jeg er ikke noget ondt menneske og ønsker alle, der har fremdrift god vind, men jeg forbeholder mig at være skeptisk. Jeg tror ikke at trenden med mikrowhiskies slår an.
Venlig hilsen
Kurt "Towle"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
For ganske få år siden hvor interessen for øl var på sit højeste og hvor ingen havde hørt ordet finanskrise, åbnede der et microbryggeri på hvert treide gadehjørne. Man forlangte rask væk 45 kr. for en halv liter flaskeøl i forretningerne og salget gik godt.
Mange af disse bryggerier er nu lukkede eller på vej mod konkurs.
Lad mig nævne i flæng, Fanø Bryggeri, Baggårdsbryggeriet i Holstebro, Jensens Bryghus i Horsens, Brøckhouse i Hillerød, Bredlunds Bryghus i Slagelse, Mundelstrup Bryghus ved Århus, - salget er styrtdykket.....
Mit gæt er at afsætningen på luksusvarer som malt whisky vil få kæmpe udfordringer de næste par år...
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Kom ud og nyd det gode påskevejr og nyd en dram, det være sig skotsk, irsk, amerikansk, japansk, tysk eller måske endda på et tidspunkt dansk.
Ovenstående er skrevet med et "glimt i øjet" så spar mig for galden
mange påskehilsner
Laur
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"Hvo intet vover intet vinder" er der jo et gammelt ordsprog der siger..
Og jeg håber da også der endelig kommer et dansk destilleri jeg kan støtte med samme glæde og forventninger som respektive forehavender ovre på den anden side af nordsøen
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg er ikke uddannet økonom, men noget siger mig, at det er etableringsomkostningerne (og den efterfølgende forrentning af den investerede kapital) der er altafgørende.Hvis man udelukkende åbner et destilleri med det formål at tjene penge og leve af ens hobby skulle man nok have været ude noget før.
Selve driften koster jo ikke alverden, med mindre man vælger at sige op i en vellønnet stilling. Korn, vand og nogle aflagte fade bør ikke få nogen til at gå i knæ, men financieringen af den årrække der går, inden der kommer reelle gysser i kassen, kan være lang og træg.
Er man først kommet på den anden side, skulle det være muligt at tjene penge på lagret sprit.
Men jeg fatter stadig ikke ... nå, pyt.
Venlig hilsen
Kurt "Towle"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Andre sælger flasker på forhånd. Nogle til 250,- med 1 års ventetid andre til 1000/1200 eller endnu mere med 3års ventetid
Så man kan nemt få gang i et salg. Hvis det er det man vil
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg har smagt newmanke fra mange destillerier og intet af det har bare i rimelig grad mindet mig om hvad der venter mig. For mig smager det meste newmake af slivoviz - blommebrændevin.
Alle kneb gælder. Om man sælger ufærdig whisky (= ren sprit), eller om man aftapper på en forhåndsbestemt dato og sælger 3,0 år gammel whisky, er for mig inderligt ligegyldigt. Det er og bliver nørdobjekter og har ikke det fjerneste med whisky at gøre. Når/hvis man oven i købet tager fantasifulde priser for "produktet", er vi i min optik langt ude over grænsen for det der har med whisky (= scotch whisky) at gøre og disse fakes rangerer, for mig, på lige fod med de "fantastiske" og "sjældne" produkter der faldbydes af "Det Bedste" og "Franklin Mint".
Venlig hilsen
Kurt "Towle"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MD
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Med Towles sidste indlæg forstod jeg hvad ham mente med "hvorfor". På nuværende tidspunkt mangler jeg stadig nogle elementer i forhold til at "gå ud" med historien, så jeg nøjes med at komme med lidt af mine overvejelser.
Mine planer er ikke at sælge new make eller når spritten er fyldt på fad. Jeg vil sælge når whiskyen er klar til at blive solgt. Jeg har en aftale med nogle mastertastere, som med mellemrum skal følge udviklingen, og først når der bliver sagt "go" bliver det tappen. Hvornår det så er, må tiden vise.
Det er selvfølgelig dyrt at stablere et destilleri, men selve produktionen er nu heller ikke billig - fade nye eller brugte er ret dyre. Men det er indregnet i konceptet.
Min plan er at lave en whisky, som på den ene side er "rigtig" og på den anden side, har et særkende - jeg er selvfølgelig overbevist om at det lykkedes, men det vil tiden jo vise. Mit mål er klar. Jeg er mest interesseret i at sælge flaske nr. 2, for det betyder at flaske nr. 1 var værd at smage. Det kunne lyde naivt, og jeg er meget bevidst om at når skotterne har brugt flere hundrede år på at udvikle deres produkt, så gør en dansker det ikke bare lige.
Men nu var det egentlige tema jo salget af Staunings kommende whisky i 2012. Udviklingen i debatten gik i retning af antallet af (kommende) destillerier, hvorfor jeg gav mit besyv med.
Jens-Erik
Please Log på or Create an account to join the conversation.